Alt om import i Siffer

Siffers smarte import legger grunnlaget for at du jobber effektivt. Her finner du alt du trenger å vite om importfunksjonen.

Støtter alle banker

Du kan laste inn kontoutskrifter fra alle norske banker i Siffer, uten at du trenger å endre filen før import. Du kan bruke Siffer uansett hvilken bankforbindelse du har.

Hvilke filer kan jeg laste opp?

Du kan importere kontoutskrifter i følgende formater:

  • CSV
  • XLS
  • XLSX

Må filen endres før import?

Nei. Importfunksjonen i Siffer er smart og forstår hvilke rader som skal importeres. Derfor trenger du ikke redigere kontoutskriften før du importerer. Det eneste Siffer trenger hjelp til er å forstå hvilke kolonner som skal importeres.

Se hvordan det fungerer

bildesekvens som forklarer import i sifferFoto/illustrasjon:

Siffer importerer bare transaksjoner (hvitt), og utelater automatisk data som ikke er interessant fra kontoutskriften (grått).

Siffer importerer bare transaksjoner (hvitt), og utelater automatisk data som ikke er interessant fra kontoutskriften (grått).

Import fra Excel gikk som en lek. Tilordning av kolonner med "Drag & Drop" var en meget smart løsning. Transaksjonene ble importert korrekt og da gjenstod bare kontering.

Are Lind, regnskapskonsulent hos Nimbus Regnskap

Kan jeg laste opp for flere perioder?

Så klart! Du kan laste opp så mange kontoutskrifter du ønsker, og du kan selv bestemme tidsintervallet for importen.

Les også: Slik fungerer Siffer

Hva skjer hvis jeg importerer samme transaksjon flere ganger?

Siffer gjenkjenner og overser duplikater automatisk. Dersom en transaksjon du importerer har identisk dato, beskrivelse og beløp som en eksisterende transaksjon vil Siffer unnlate å importere den. Det er imidlertid viktig å merke seg at hvis du har endret dato, beløp eller beskrivelse på den eksisterende transaksjonen vil Siffer ikke være i stand til å gjenkjenne at det er et duplikat.

Vi designet importfunksjonen slik at brukerne skal slippe å tilpasse regneark før import. Siffer tolker filen og sørger for at unødvendig data ikke importeres.

– Just Heide, produktsjef hos Siffer

Kan jeg importere flere bankkontoer?

Så klart! Du velger selv hvilken hovedbokskonto (eller reskontro) du knytter transaksjonene mot når du gjennomfører en import. I Siffer kan du opprette så mange bankkontoer du ønsker.

Hva med internoverføringer?

Hvis du importerer kontoutskrifter fra to ulike bankkontoer med internoverføringer vil begge disse bli registrert, men du kan enkelt slette en av de to transaksjonene i Siffer uten at det blir rot i regnskapet. Det er veldig lett å identifisere doble tranaksjoner i Siffer, ettersom de havner under hverandre.

Kan jeg importere andre transaksjoner i Siffer?

Ja! Du kan også importere andre lister med transaksjoner. Siffer gjør det superenkelt å bokføre verdipapirhandler. Med litt tilpasning av excelfilen kan du importere:

  • VPS
  • Nordnet

For å få med all nødvendig informasjon kan det være nødvendig å slå sammen noen kolonner i excelfilen, slik at du får med selskapsnavn, ordrevolum og type handel. Hvis du har spørsmål eller forslag til forbedringer er du velkommen til å ta kontakt med oss.

Siffer er designet for å hjelpe regnskapsførere å arbeide effektivt med regnskap. For å oppnå dette har vi implementert mange hurtigtaster du kan bruke for å øke effektiviteten. I denne artikkelen lærer vi deg alle hurtigtastene du trenger for å bli en Siffer-ekspert.

Les mer

Når rapporteringsfrister nærmer seg tårner arbeidet seg ofte opp. Å jobbe med kniven på strupen er sjelden noen god følelse. Ved å føre interimregnskap for de minste kundene kan byråer oppnå en rekke konkurransefordeler som gir økt kapasitet og lønnsomhet.

Les mer