Regnskapspartner flytter 100 kunder til Siffer

Hvordan kan vi gjøre det enda enklere for små bedrifter og enkeltmannsforetak å holde orden på bokføringen? Det var spørsmålet Regnskapspartner AS stilte seg, og svaret ble å flytte 100 kunder fra sitt tidligere regnskapsprogram over til Siffer.

regnskapspartnersiffer

Regnskapsfirmaet Regnskapspartner AS holder til på Øvre Romerike og har seks ansatte og omtrent 230 klienter. De så stadig oftere at de fullintegrerte regnskapsløsningene ikke gjorde jobben for de små kundene, som for eksempel enkeltpersonforetak. Derfor startet firmaet å se etter et regnskapsprogram som ville gjøre hverdagen enklere for nettopp denne kundegruppen.

Forenkler prosessene

Digitalisering av regnskapsprosesser går ut på å integrere bank- og regnskapstjenester og skape bilagsflyt på en helt annen måte enn det har vært gjort tidligere. Men for de minste bedriftene kan avanserte regnskapsprogrammer med mange ekstra løsninger ofte være mer til bry enn nytte. 

– For at de fullintegrerte systemene skulle fungere optimalt også for denne kundegruppen, måtte vi bruke mye tid på administrativt arbeid som å skanne bilag. Med Siffer får disse kundene bokført på den måten de selv ønsker, uten å bli tvunget til å jobbe etter en spesifikk arbeidsflyt, forteller forteller Rolf Inge Orholm, daglig leder i Regnskapspartner AS.

Med Siffer får kunden bokført på måten en selv ønsker, uten å bli tvunget til en spesifikk arbeidsflyt.

Han utdyper:

– Det er for eksempel ikke pålagt med bankavstemming for enkeltpersonforetak, og da trenger ikke vi å gjøre det tungvint i et integrert system der det kreves at man fører bank. 

– Ved å overføre de små kundene til Siffer, kan vi enten velge å fortsette som før, altså punche inn bilagene og beholde papirene, eller så kan vi få bankutskriften som vi kan punche etter – og ikke minst kan kunden selv legge inn dokumentasjonen.

nysgjerrigsiffer

Både tid og penger spart med skyløsning  

For Regnskapspartner innebar overgangen til Siffer at de gikk fra en on-prem-løsning til en skybasert, noe som gjorde at firmaet ikke bare fikk en enklere IT-hverdag, men også kunne kvitte seg med unødvendige kostnader, forteller Rolf Inge Orholm. 

– Selv et lite foretak som oss sparer omtrent 15 000–20 000 kroner i måneden på å kvitte seg med ASP-løsninger. I tillegg er det mye lettere å logge seg på en nettside enn å opprettholde en haug med leverandører og tredjepartsavtaler med ASP-løsninger. 

Selv et lite foretak som oss sparer omtrent 15 000 - 20 000 kroner i måneden.

Men det er ikke bare Regnskapspartner som er fornøyd med det nye regnskapsprogrammet. Også tilbakemeldingene fra kundene har vært gode, fortsetter han. 

– Veldig mange som driver enkeltpersonforetak og små bedrifter i Norge vil legge så lite energi og penger som mulig på regnskap. De er ikke interessert i å betale 6000–7000 kroner for et regnskapssystem, og Siffer er et veldig godt alternativ til denne gruppen. 

regnskapspartnerinline

God oppfølging hele veien

Rolf Inge Orholm er svært fornøyd med samarbeidet de har hatt med Siffer så langt. 

– Det har vært god oppfølging hele veien. Vi hadde en liten floke her forleden i forbindelse med oppsett og organisasjonsnummer, og folka fra Siffer dro ikke hjem før det var fikset. Det var veldig tillitsvekkende for oss.

Siffer er designet for å hjelpe regnskapsførere å arbeide effektivt med regnskap. For å oppnå dette har vi implementert mange hurtigtaster du kan bruke for å øke effektiviteten. I denne artikkelen lærer vi deg alle hurtigtastene du trenger for å bli en Siffer-ekspert.

Les mer